Unie van Watertoeristen
     ....

Activiteitenagenda voor de Unie van Watertoeristen

Er zijn momenteel geen berichten.
 Leuk! In dit filmpje van www.watersport-tv.nl komt aan het einde, een interview met Frank Lammertsma van de Legakker. Veel plezier met kijken 

https://youtu.be/f8hIMQ_hePE

credits:watersport-tv

Social media berichten van de Unie

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws van de Unie en Unie vrienden


Terug naar overzicht

05-05-2019

Staandemastroute door Groningen wordt lastiger

Staandemastroute door Groningen wordt lastiger
Watersport Nieuws | Na aankomst later dan 14 uur kan de tocht door Groningen niet voltooid worden

Vanaf 1 mei wordt de brugbediening in Groningen beperkt door de ombouw van de Ringweg in Groningen. Wie door de stad wil varen naar buiten moet voor 14 uur de eerste brug gepasseerd zijn. De stad Groningen met 15 te passeren bruggen is een knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar het zuiden en omgekeerd.
De stad Groningen gaat gebukt onder de verbouwing van de Ringweg door de stad en dat leidt tot grote verkeersdrukte op diverse wegen in- en door het centrum. Indien daar ook nog veel oponthoud ontstaat door bruggen die bediend worden loopt het verkeer in Groningen helemaal vast. Via de Herewegbrug passeren op sommige uren wel 150 bussen van het openbaar vervoer de brug en als dan de brug voortdurend geopend moet worden voor de pleziervaart zal dat tot problemen leiden.

Vanaf de maand mei zal de brugbediening in Groningen aangepast worden. De bedieningstijden zijn dan op alle dagen van de week (ook zondag) van 9.30 uur tot 15.30 uur. Er is ook nog een bediening van 18 uur tot 19.30 uur, maar van buiten de stad komt men dan tijd tekort om de stad weer uit te varen. Dat betekent voor watersporters die de stad invaren en direct de stad weer willen verlaten dat de laatste aankomsttijd bij de eerste brug uiterlijk om 14 uur is.

Indien u later aankomt zult u in de stad moeten overnachten. Overigens is dat geen straf want Groningen is een bruisende- en gezellige stad om een dagje of meer te vertoeven.
Foto: Provincie Groningen
Bron: Gemeente Groningen | Datum van publicatie: 09-04-2019

 Groningen-vaarroute.jpg


Terug naar overzicht


E-mailen
Map
Info
Instagram