De Kwakelakker

Aan de Westeinderplassen vind u de Kwakelakker. Dit prachtige Unie eiland ligt tussen de Westeinderplas en de grote poel. 

Door een mooie doorgang tussen de dijk van de Kwakelakker en het naast gelegen natuur eiland vaart u naar het eiland. 

U kunt ervoor kiezen om achter de dijk te liggen met uitzicht over de Westeinderplas. U legt aan langs de steiger en geniet direct van het prachtige uitzicht of u vaart een stukje door en gaat midden op het eiland liggen te midden van het groen. U legt aan langs de steiger of aan de graspaden. 

Alle delen van het eiland zijn te bewandelen via graspaden en steigers en er staan picknicktafels waar u lekker kunt zitten.

Op de Kwakelakker zijn geen faciliteiten als douches en toiletruimtes, hiervoor bent u aangewezen op de faciliteiten die uw eigen boot te bieden heeft.

Bij het verlaten van de grote poel vind u een boodschappen steiger van de Jumbo. Hier legt u aan voor de kleine boodschappen. Liever iets meer winkelkeuze? vaar dan door naar het stadshart van Aalsmeer, op slechts 20 minuten varen vanaf het eiland. Hier vind u meerdere winkels, terrasjes en restaurants.

Voor de kinderen is er op het eiland een speeltuintje met glijbaan, schommels en een klimrek. En er is een mooi groot grasveld om te voetballen of badmintonnen.

Op het eiland zijn honden en katten toegestaan, mits aangelijnd.

Tijdens de jaarlijkse, welbekende, Pramenrace kunt u genieten van alle prachtige verlichte boten. Tijdens deze avond is er ook een borrel op de dijk, een echte Kwakelakker traditie waarbij de leden samen iets drinken, eten en van de boten genieten.

Tot snel op de Kwakelakker!

 

Kwakelakker (Westeinde)
52 gr 14,9393 minuten Noord 
4 gr 43,1807 minuten Oost