De Oude Kooi, Kagerplassen

De Oude Kooi ligt in het Kagerplassen gebied. Schuin tegenover het Kaageiland tussen de plassen De Kever en De Sever.

De oude Kooi is het grootste Unie terrein. Aan dit prachtige eiland kunnen veel schepen liggen. 

Er zijn ligplaatsen aan de Severzijde, zowel aan het zogenaamde Rieteiland als aan het beboste gedeelte. Maar ook in het Kerkegat en in twee binnenhavens vindt u prachtige aanlegplaatsen. 

Het eiland is een prachtig stukje natuur, deels nog uit de tijd dat dit nog een eendenkooi was en deels door de latere zorg. Op het eiland staan Espen, wilgen, zilverberken en kanstanjenbomen maar ook vele wilde planten. Op de Oude Kooi kunt u prachtig wandelen over de paden die over het hele eiland lopen.

Er is een speeltuin  met glijbanen, schommels en een wip en een speelveld met kleine voetbaldoelen en een volleybalnet. Voor de jeu de boules liefhebber is er een heus jeu de boules veld.

De Oude Kooi is een levendig eiland waar het ware verenigingsgevoel echt tot leven komt. Iedereen maakt gezellig een praatje met elkaar en er zijn veel kinderen.

Honden en katten zijn welkom ,mits aangelijnd.

De Oude Kooi beschikt over een aantal faciliteiten waaronder een mooi douche en toiletgebouw  en een watertappunt (gebruik tegen een kleine vergoeding)

Op warme zomerdagen kunt u heerlijk zwemmen in het heldere natuurwater in het afgezette zwem gedeelte. 

Voor de kinderen is er een waterglijbaan.

Kortom een prachtig eiland u bent van harte welkom.

Komt u naar dit eiland als passant? Let op er zijn een beperkt aantal passanten plaatsen beschikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Wordt ook lid.

Bent u al lid? Vergeet niet om uw vlag te voeren en uw lidmaatschapssticker op de daarvoor aangewezen plaats, op uw boot te plakken. Namens de tg alvast vriendelijk bedankt.

Tot snel op de Oude Kooi!

Terreingemachtigde : Jan van der Helm, tel. 06 22510211 ms Lucky Star.

De Oude Kooi – Kagerplassen

52 gr 12,2900 minuten Noord
4 gr 34,2887 minuten Oost